Nog niet zo lang geleden zag ik bij het binnengaan van mijn praktijk een glossy tijdschrift op de deurmat liggen. Op de cover van het tijdschrift keek een jonge vrouw me uitnodigend aan om toch vooral het blad door te kijken en te lezen. Al bladerend trof ik een interview aan met een up-coming star op muziekgebied. Naast een zeer pakkende foto van haar stond in grote kapitalen haar levensmotto en tevens de ondertitel van het interview:

“er is niemand die mij beter vertegenwoordigd dan ikzelf”

Inhoudelijk een prima statement die ik zeker kan onderschrijven als zelfstandig ondernemer. Grammaticaal hoorde ik een donderslag bij heldere hemel….zag ik dat goed…vertegenwoordigd met een -d-?! Moet natuurlijk een -t- zijn: “persoonsvorm en dus ik-vorm plus -t want iemand anders doet ‘t”

Oei, in zo’n mooi tijdschrift een dergelijke grammaticale fout; wat jammer!

Zo zie je maar weer: “de spelling van de werkwoorden is dichterbij dan je denkt”