Huiswerkbegeleiding

Heb je moeite met…

  • het plannen van je huiswerk?
  • leren?
  • herkennen van de kern van de leerstof?
  • jezelf te motiveren om huiswerk te maken?

Of heb je last van dyslexie, dyscalculie of concentratieproblemen (ADD, ADHD)?

De Orthopedagogische Praktijk Everts helpt je graag. Dit doen we met veel plezier. Een lach en een traan rollen regelmatig bij ons over de wangen. Altijd in een veilige ruimte waar je privacy is gewaarborgd.

Geen tijdsduur per keer

Daarnaast leveren we maatwerk waar nodig en gaan we samen op weg naar zelfredzaamheid. We spreken bewust geen tijdsduur per keer af. Een leerling blijft zolang als nodig is. Zo bieden we soms aanvullende oefenstof om zeker te weten dat een bepaald onderdeel van de lesstof beheerst wordt.

Onze huiswerkbegeleiding kent twee vormen: standaard en individuele begeleiding.

Standaard huiswerkbegeleiding

Jongeren die gebruik maken van de standaard huiswerkbegeleiding werken in principe zelfstandig. In de praktijk betekent dit:

  • een dagelijks gesprek waarin de schooldag wordt geëvalueerd
  • het aanleren van leer- en leesstrategieën om de leerling inzicht bij te brengen om vaste oplosstrategieën toe te passen
  • aandacht voor planning voor studieopdrachten in de loop van de tijd
  • dat een leerling een logboek gebruikt om het huiswerk van Magister in over te nemen
  • samen met ons Magister doorneemt en de cijfers controleert
  • wij controleren of al het huiswerk gemaakt en geleerd is

De standaard huiswerkbegeleiding kenmerkt zich door ruimte, rust, structuur en organisatie.

Individuele begeleiding

Heb je moeite met wiskunde? Of snap je geen snars van de grammatica van Engels? De Orthopedagogische Praktijk Everts werkt samen met professionele krachten die deze inhoudelijke ondersteuning bieden. Individuele begeleiding kan zowel met als zonder huiswerkbegeleiding aangevraagd worden.

Werkplek en faciliteiten

Zodra je bij ons binnenkomt ervaar je rust. In de met daglicht gevulde prikkelarme omgeving kies je zelf je eigen werkplek. Indien nodig kun je gebruik maken van een computer, oefenexamens en schrijfblokken. De werkruimte van de begeleiders bevindt zich in het hart van de ruimte. Als zij zich niet op de werkplekken bevinden, staat hun deur altijd open voor iedereen, behalve wanneer er individuele gesprekken plaatsvinden.

Op de Orthopedagogische Praktijk Everts is drinken aanwezig. Een lunch mag bij ons genuttigd worden, zoete versnaperingen niet.

Aanwezigheid

Wij registreren de aankomst- en vertrektijd van de jongeren. Bij ongeoorloofde afwezigheid nemen we direct contact op met de ouders. Afhankelijk van de situatie vindt er contact plaats via de app, mail of in de vorm van een persoonlijk gesprek.

Klik hier voor onze tarieven

Criteria voor welke klanten we wel en niet kunnen helpen

Welke klanten wel

Welke klanten niet

Alle kinderen met leer- en structuurhulpvraag IQ lager dan 76
Met ADHD en ASS
Alle leeftijden t/m 25 jaar
Kinderen met leerstoornissen
IQ vanaf 76